В океана на бизнеса плуват четири вида животни - акула, делфин,

...
В океана на бизнеса плуват четири вида животни - акула, делфин,
Коментари Харесай

Акула, делфин, кит и медуза - с каква енергия разполагате днес?

В океана на бизнеса плуват четири типа животни -  акула, делфин, кит и медуза . Кой от тях сте вие в този момент, зависи от метода, по който разпределяте силата си във времето.

В обособените дни разполагаме с разнообразни типове сила, изяснява сп. Entrepreneur. Обикновено всеки провежда дилемите си по този начин, както усеща, че ще изразходва физическите си запаси най-ефективно.

В помощ на вярното обмисляне на отговорностите са измислени теориите на тайм мениджмънта, които преглеждат времето като нищожен запас. Някои експерти обаче не са съгласни с това акцентът да се слага върху времето.

„ Няма такова нещо като мениджмънт на времето. Има единствено деен мениджмънт във времето, което ни е обещано ”, твърди финансовият планьор и бизнес визионер Томас Леополд.

Ключът е в това да съумеете да организирате целите си по друг метод (нещо, което е във вашия контрол). И да го извършите по този начин, че количеството време, с което разполагате (и което не е в контрола ви) да бъде задоволително.

Един от най-хубавите способи да повишите успеваемостта си в работата е, като се фокусирате  не върху разпределение на времето  си, а върху изразходването на физическата и психическата си сила.

В това отношение мениджърите непрекъснато влизат и излизат от ролята на описаните към този момент четири типа животни:

  1. Акули . Това са тези, които очевидно за всички имат доста сила, само че тя е най-вече отрицателна. Това са хората, които са по-скоро реакционно, в сравнение с професионално настроени. Целият свят им е крив, нищо през днешния ден не се прави добре, този бизнес е жертван... Поведението им доста натоварва, само че и стимулира, тъй като провокира боязън.
  2. Делфини . Те преливат от положителна сила. Те въодушевяват и не управляват. Пълни са с възторг и хората желаят да са към тях, с цел да получат позитивна противоположна връзка. Всички са на тяхната вълна. Което пък въпреки това значи, че няма съпротива, а това не е градивно.
  3. Китове . Те са с ниско равнище на сила и също както морските бозайници са тромави и нямат зъби, тъй че не се чака да " откъснат " нечия глава. Понякога са прекомерно мудни, с цел да оцелеят и свършват на плажа.
  4. Медузи . Имат малко сила и тя е отрицателна. Не са продуктивни и са ядосани на всички. Никой не желае да е към тях и единствената разтуха е, че поради това излъчването им няма да нанесе всеобщи провали.

За да управлявате силата си вярно се замислете почтено и обективно, без прекомерна самооценка, кои прочувствени източници ви пречат и кои ви оказват помощ да се справяте най-добре. Този жанр източници варират от чисто здравословните проблеми до връзките с околните.

И още нещо значимо – спрете да мислите, че изразходвате силата си с цел да оцелеете. Настройте се по този начин, че да възприемате напъните си в името на някакъв разцвет.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР